Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Ягодово чътни (индийски сос)

Ягодово чътни (индийски сос)

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ягодово чътни (индийски сос)
Снимка: Juliya
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Сервирайте ягодовото чътни със сирена, месо или препечени филийки."

Необходими Продукти

  • ягоди - 200 г
  • стафиди - 25 г
  • мед - 25 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. млян
  • джинджифил - 1/2 ч.л. млян
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете стафидите, лимоновия сок, ябълковия оцет, меда, солта, пипера, карамфила, джинджифила и горчицата.

Сложете на тих огън и оставете да заври.

Измийте ягодите и ги нарежете на парчета.

Добавете в тенджерката и гответе 5-7 минути чътнито.

Махнете от котлона, охладете за 15-20 минути и пасирайте до получаването на еднородна смес.

Сервирайте ягодовото чътни (индийски сос) със сирената, месото или препечени филийки.

Ще се изненадате какъв фантастичен сос за месо се получава от плодовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: