Краставички с копър и лук

БорянаБорянаНовак
05/10/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 687
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • корнишони - 2 кг
  • лук - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • синап - 2 с.л.
  • оцет - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • захар - 150 г
  • черен пипер - 1 с.л.
  • аспирин - 2 таблетки
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките добре. Разтворете солта в 3 литра вода и залейте краставичките.

Оставете да престоят така 12 часа, след което ги отцедете и изплакнете. Подредете краставичките, обеления лук и копъра плътно в широка глинена делва.

Възварете водата, захарта и оцета и веднага щом свалите от огъня, прибавете аспирина. Залейте краставичките с горещата саламура.

Затворете отвора на съда с целофан, а върху него сложете памучна кърпа. Съхранявайте на хладно и тъмно място. Краставичките са готови за консумация след 6 седмици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар