Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Краставички с копър и лук

Краставички с копър и лук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Краставички с копър и лук1 / 2
05/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
"Класическа рецепта за кисели краставички. Препоръчваме умерена консумация в компанията на чаша хубаво вино!"

Необходими Продукти

  • корнишони - 2 кг
  • лук - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • синап - 2 с.л.
  • оцет - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • захар - 150 г
  • черен пипер - 1 с.л.
  • аспирин - 2 таблетки
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките добре. Разтворете солта в 3 литра вода и залейте краставичките.

Оставете да престоят така 12 часа, след което ги отцедете и изплакнете. Подредете краставичките, обеления лук и копъра плътно в широка глинена делва.

Възварете водата, захарта и оцета и веднага щом свалите от огъня, прибавете аспирина. Залейте краставичките с горещата саламура.

Затворете отвора на съда с целофан, а върху него сложете памучна кърпа. Съхранявайте на хладно и тъмно място. Киселите краставички са готови за консумация след 6 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: