Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Сметанови ригатони с патладжан и пармезан

Сметанови ригатони с патладжан и пармезан

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3515k1k2k1
Сметанови ригатони с патладжан и пармезан
Снимка: Juliya
1 / 3
01/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Колкото повече пармезан сложите на сметановите ригатони с патладжан, толкова по-вкучсно ще стане"

Необходими Продукти

  • ригатони - 100 г
  • патладжан - 1 бр. голям
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • пармезан - 100 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.

Загрейте олиото, задушете патладжана до омекване (при необходимост добавете 1-2 с.л. вода) и го извадете.

В тигана разтопете маслото и сметаната на тих огън.

Прибавете настъргания пармезан и бъркайте, докато се разтопи.

Добавете патладжана, черния пипер, индийското орехче и разбъркайте.

Междувременно сварете ригатоните в подсолена вода, отцедете и ги изсипете в тигана.

Разбъркайте и сервирайте ригатоните с патладжан и пармезан.

По желание поръсете с настъргания пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: