Начин на приготвяне
Поставяме бутер тестото върху хартия за печене.
Изрязваме с остър нож правоъгълник около един сантиметър дебелина.
Почистваме ябълките от семките, без да ги белим.
В голям тиган на много бавен огън затопляме сладкото (аз използвах кайсиево сладко, но става със всякакво сладко, което имате).
След като сладкото се затопли, се добавят нарязаните на тънки шайби ябълки.
Объркваме ги хубаво със сладкото и ги разстиламе върху бутер тестото, като внимаваме да не се опират в ръба на правоъгълника, който изрязахме, защото няма да се надигне ръба на сладкия тарт.
Печем ябълковия сладкиш на 200 градуса за около половин час.
Сладкишът ябълков бутер тарт може да се сервира с топка сладолед.