Червени капии със зеле

ИвалинаИвалинаНовак
09/10/2014
Приготвяне80 мин.
Готвене50 мин.
Общо130 мин.
Порции8 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 224
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг червена капия
  • ябълки - 2 - 3 резена
  • зеле - 2 средно големи глави
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • Саламура
  • вода - 2 л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • оцет - 2 л
  • сол - 4 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им. Махнете семенниците им и ги оставете да се отцедят. Сварете саламура от посочените продукти. Попарете в нея пиперките.

Извадете ги в тави и ги оставете да изстинат. Нарежете зелето на ситно. Препържете олиото с резените ябълка и счуканата глава чесън, след което оставете да изстине.

Започнете да редите зеленчуците в буркани. Сложете два реда чушки, върху тях тънък слой зеле, което поръсвате с изстиналото олио. Редувайте така продуктите до напълване на бурканите.

Наредената туршия се залива с изстиналата саламура. Притиснете с венче от лозови клонки и оставете туршията на студено място.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар