Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Тиквички с карфиол

Тиквички с карфиол

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Тиквички с карфиол2 / 2
14/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2 буркана

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • карфиол - 650 г
  • оцет - 500 бял винен
  • пудра захар - 3 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • кориандър - 4 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на розички, а тиквичките нарежете на еднакви парчета. Пригответе марината от оцета, захарта, белия пипер, 500 мл вода, кориандъра и солта.

Сложете я да кипне и в нея бланширайте за 5 минути карфиола. След това добавете тиквичките, но те се бланшират само за 1 минута. Извадете зеленчуците и ги разпределете в буркани.

Кипнете повторно маринатата и както е топла, залейте зеленчуците. Затворете бурканите и ги приберете на хладно. След една седмица са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: