Начин на приготвяне
Оризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън.
Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак. Когато водата изври, се прибавя солта, захарта и оризовия оцет.
Разбърква се и се затваря отново с капака на тенджерата и се оставя да изстине.
От пилешкото бутче се отстранява кожата и се обезкостява от кокъла.
Месото се овкусява с подправка за пиле. В тиган се поставя олиото и се запържват за кратко парчетата месо от двете страни.
Краставицата се обелва от кората и с помощта на бележката се нарязват тънки ленти.
На стреч фолио се поставя кора от нори, върху нея половината от ориза, след това се подреждат лентите краставица и парчета пиле за завършек на сочното суши.
Внимателно се навива на руло и се поставя в хладилник за половин час суши с пилешко.
Сервира се суши с пилешко със соев сос.
Коментари