Суши с пилешко

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Суши с пилешко
Снимка: Мина Димитрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сервира се суши с пилешко със соев сос и се хапва с огромно удоволствие, защото е много вкусно"

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 1 ч.ч.
  • пилешко бутче - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • кори нори - 2 бр.
  • оризово оцет - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • подправка за пиле - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън.

Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак. Когато водата изври, се прибавя солта, захарта и оризовия оцет.

Разбърква се и се затваря отново с капака на тенджерата и се оставя да изстине.

От пилешкото бутче се отстранява кожата и се обезкостява от кокъла.

Месото се овкусява с подправка за пиле. В тиган се поставя олиото и се запържват за кратко парчетата месо от двете страни.

Краставицата се обелва от кората и с помощта на бележката се нарязват тънки ленти.

На стреч фолио се поставя кора от нори, върху нея половината от ориза, след това се подреждат лентите краставица и парчета пиле за завършек на сочното суши.

Внимателно се навива на руло и се поставя в хладилник за половин час суши с пилешко.

Сервира се суши с пилешко със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Преди да публикувате рецепти правете проверка за правописни грешки и словоред!!!
15.04.2024 16:01
1