Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Рак бургерът на Спондж Боб

Рак бургерът на Спондж Боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7805k1k4k11
Рак бургерът на Спондж Боб
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Рак бургерът на Спондж Боб - направете по 2 бр. на калпазанин - за таткото по-добре 3 бургера"

Необходими Продукти

  • бургер питки - 2 бр.
  • кашкавал слайс - 2 бр.
  • домати - 2 колелца
  • маруля - 1 листо
  • кисели краставички
  • лук
  • майонеза
  • кетчуп
  • горчица
  • Кюфтета
  • рулца от раци - 9 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 перо
  • червен лук - 1 парче от малка глава
  • майонеза - 1 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • мащерка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези много апетитни веган бургери в чопър се смесват всички продукти за кюфтетата.

От сместа се оформят 2 кюфтета и се приготвят в тиган в малко зехтин, похлупени с капак, до потъмняване.

Обръщат се от другата страна и се повтаря процедурата.

Когато са готови, върху всяко се слага по 1 парче кашкавал и се покрива отново за кратко, за да се разтопи кашкавалът.

За сглобяването на бургерите долната част от хлебчето се намазва леко с майонеза, отгоре се слага кюфтето с кашкавала, следват кръгчета кисела краставичка, малко лук, маруля, кетчуп и се захлупва с горната част от питката, която от вътрешната страна е леко намазана с горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: