Начин на приготвяне
Две трети от маслото се нарязват на ситно. Яйцето се разделя на жълтък и белтък. Брашното се изсипва в купа, прави се кладенче, където се слага маслото. Добавя се жълтъкът, захарта, солта и всичко се смесва. Ако се наложи, се добавя малко вода.
Прави се топка от тестото и се оставя настрана за 1 час. Формички за тарталети се мажат с масло. Тестото се разточва и се нарязва на парчета.
Те се слагат във формите и се притискат към стените. В затоплена до 180 градуса фурна се слагат формите, наредени в тава. Вадят се след 15 минути и се изваждат от формите.
Приготвя се крем, като на 2 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се смесват с останалото цяло яйце и захарта. Разбиват се до пяна.
Млякото се затопля и се добавя солта. В купа се слага брашното и се добавя млякото при непрекъснато бъркане. Кремът се слага в тенджерка и се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, се сваля от огъня и се добавя ромът.
Тенджерата се слага в съд със студена вода и бъркането продължава, докато кремът не се поохлади. Слага се в хладилник, за да се охлади напълно. Тарталетите се пълнят с крем и се поръсват със захарни пръчици.