Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Сладки тарталети с крем

Сладки тарталети с крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладки тарталети с крем1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Тарталетите не ги купуваме от магазина, а ги приготвяме сами, защото са много по-вкусни, особено когато са пълни с нежен крем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • масло - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • захарни пръчици - 30 г
  • за крема
  • брашно - 40 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 100
  • ром - 50 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две трети от маслото се нарязват на ситно. Яйцето се разделя на жълтък и белтък. Брашното се изсипва в купа, прави се кладенче, където се слага маслото. Добавя се жълтъкът, захарта, солта и всичко се смесва. Ако се наложи, се добавя малко вода.

Прави се топка от тестото и се оставя настрана за 1 час. Формички за тарталети се мажат с масло. Тестото се разточва и се нарязва на парчета.

Те се слагат във формите и се притискат към стените. В затоплена до 180 градуса фурна се слагат формите, наредени в тава. Вадят се след 15 минути и се изваждат от формите.

Приготвя се крем, като на 2 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се смесват с останалото цяло яйце и захарта. Разбиват се до пяна.

Млякото се затопля и се добавя солта. В купа се слага брашното и се добавя млякото при непрекъснато бъркане. Кремът се слага в тенджерка и се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, се сваля от огъня и се добавя ромът.

Тенджерата се слага в съд със студена вода и бъркането продължава, докато кремът не се поохлади. Слага се в хладилник, за да се охлади напълно. Тарталетите се пълнят с крем и се поръсват със захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: