Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба от Рамзес

Печена риба от Рамзес

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Печена риба от Рамзес
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Месото на скумрията е умерено твърдо, мазно и здравословно, затова е идеално за приготвяне на печена риба от Рамзес"

Необходими Продукти

  • риба скумрия - 1 бр. или друга риба
  • портокали - 1 бр.
  • лук
  • картофи
  • домати
  • тиквички
  • майорана - щипка
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • сол
  • черен пипер
  • зелени подправки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуци, които са по избор, и нарежете.

Измийте рибата и почистете отвътре. Премахнете главата и опашката (по желание).

Натрийте с подправки и сол.

Поставете скумрията върху легло със зеленчуци.

Разрежете корема и гърба, за да поставите резени портокал,

Поръсете със зехтин и сложете във фурната за 30-35 минути на 180 °C.

По желание, преди запичане на фурна със зеленчуци и ако искате леко осолена скумрия, я посолете и мариновайте.

Месото на скумрията е умерено твърдо, мазно и здравословно, затова е идеално за приготвяне на печена риба от Рамзес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: