Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Анко - сладка паста от червен боб

Анко - сладка паста от червен боб

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Анко - сладка паста от червен боб
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Искате постен десерт само с 3 продукта, единият от които е вода - Сладките Анко топки са вашето лакомство"

Необходими Продукти

  • червен боб - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.

На сутринта залейте боба с прясна вода и варете, докато омекне напълно (около 1.5 часа). Отцедете течността в отделна купа.

Пасирайте още горещия боб в блендер. Ако бобеното пюре е сухо, добавете малко от течността от боба.

Прехвърлете пюрето в тенджера, добавете захарта, разбъркайте добре и гответе на тих огън в продължение на 10-15 минути. По време на варенето бъркайте непрекъснато, за да не се изгори пюрето.

Готовата маса ще стане тъмнокафява или кестенява на цвят и ще започне да се слепва.

Охладете бобената паста и я навийте на няколко топки (от това количество се получават 12 бр.)

Сега можете да започнете да готвите десерти като дайфуку, йокан, дораяки и много други.

Готовата сладка паста от червен боб Анко може да се съхранява в хладилник от 2 до 3 дена.

За по-дълго съхранение я поставете във фризера, като я увиете във фолио или поставите пастата в пластмасов съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: