Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня за Песах с гъби, извара и сирена

Лазаня за Песах с гъби, извара и сирена

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Лазаня за Песах с гъби, извара и сирена
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално съчетание на аромати в тази лазаня - гъби, сирена и листенца пресен босилек."

Необходими Продукти

  • маца - 1 пакет (6 - 7 листа)
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • сирене котедж - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене гауда - 50 г
  • моцарела - 50 г
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намокрете листовете маца под чешмата и го увийте в мокра кърпа и оставете за половин час .

Нарежете лука на ситно и запържете в растително масло до златисто кафяво. Към лука се добавете ситно нарязаните пресни гъби, подправете със сол, черен пипер и добавете сметана (10% или 15% масленост).

Варете, докато сметаната се поеме от гъбите и лука.

В купа смесете яйцата със сирене Котидж, настърганото сирене.

Добавете доматено пюре или смес от ситно нарязани домати и подправете със сол и пипер.

Слоеве на дадената лазаня:

- маца + гъби;

- маца + Котедж;

- маца + гъби.

Горен слой от смес Котедж с доматено пюре и поръсете с настърган кашкавал.

Печете лазанята с гъби във фурната на 200 °C за около 25-30 минути.

По желание при приготвянето добавете листенца пресен босилек между всички слоеве на лазанята на Песах с гъби, извара и сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: