Леща с манатарки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Леща с манатарки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Леща яхния с манатарки...Какви подправки бихте добавили?"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г (класик)
  • сушени манатарки - 30 г
  • олио - 40 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прегледайте лещата за камъчета, боклучета - измийте я в гевгир и я сложете в гърнето на мултикукъра.

Прибавете накълцаните на ситно лук и морков.

Скилидките чесън обелени и цели.

Сушените манатарки, натрошени на парчета.

Добавете олиото, червения пипер и солта.

Сипете около 2.300 л студена вода и затворете капака на лещата яхния.

Настойте уреда на програма Варене, но в момента, в който заври, след 2-3 минути сменете програмата на Задушаване за един час.

След един час гозбата с манатарки е готова и можете да сервирате.

Да ви е вкусно с лещата с манатарки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: