Тофу кюфтенца

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тофу кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Търси се перфектната гарнитура за тези тофу кюфтенца с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • тофу - 200 г
  • лук - 1 глава, малка
  • магданоз - 5 стръка
  • мента - 2 стръка
  • джинджифил на прах - 2 щипки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • Сос
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • вода - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се намачква. Лукът се нарязва на дребно, а магданозът и ментата се наситняват.

Смесват се с тофуто, прибавят се останалите продукти и се обърква с ръце, докато се смеси всичко.

От сместа се оформят 8-10 веган кюфтенца. Запържват се в олио до златисто.

След това се дозапичат около 15 минути в загрята на 200 °C фурна.

Към края се прави сосът. За него всички продукти се смесват на котлона, може и малко мазнина да се добави, разбъркват се да се смесят добре до хомогенна смес и като се затоплят, се добавят и готовите тофу кюфтенца.

Разбъркват се, да поемат соса, и тофу кюфтенца са готови за сервиране с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: