Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба със застройка

Агнешка дроб чорба със застройка

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Агнешка дроб чорба със застройка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Най-вкусната, богата и ароматна агнешка дроб чорба със застройка! Друга като нея няма."

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 300 г
  • пресен лук - 1 стр.
  • стар лук - 1 гл.
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • чесън - по желание
  • розмарин - сух
  • джоджен - сух
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • Застройка
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб се сварява, ползваме черен и бял дроб. Нарязва се на ситно.

В тенджера с олиото и маслото се задушават лука и моркова, почистени, измити и нарязани, червената чушка също. Прибавя се и дроба. Залива се с вода, около литър и двеста, всичко се сварява до готовност на зеленчуците.

Слагат се подправките и се посолява агнешката супа.

Изключва се котлона и се добавя застройка от разбито в киселото мляко яйце и оцет. От оцета не се пресича застройката, дори супата да е малко по топла от нужното.

Накрая прибавяме нарязан магданоз.

Много вкусна и с аромат на масло агнешка дроб чорба със застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: