Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с шунка и кашкавал

Киш с шунка и кашкавал

редакция:
ОлиОли
Чирак
4655452
Киш с шунка и кашкавал
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Киш с шунка и кашкавал - супер вкусотия за цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • кашкавалена моцарела - 150 г или кашкавал
  • шунка - 150 г
  • праз - 1/2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • готварска сметана - 150 мл
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното, маслото, две яйца, щипка сол и две супени лъжици вода и разбъркайте с миксера. Замесете тестото, увийте го с фолио и го сложете в хладилника за 30 минути.

Нарежете пиперките, праза, шунката, сложете към тях 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чубрица и ги задушете с малко зехтин. Оставете да изстине за 10 минути. Разточете тестото според формичката ви за печене.

Намажете с малко олио формичката за печене и поръсете с малко брашно. Сложете разточеното тесто във формичката и отрежете излишното тесто, което излиза извън нея. Пробийте с вилица тестото и запечете за 10 минути на 180°C в предварително загрята фурна.

Разбийте 4 яйца, заквасената сметана, готварската сметана, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. Добавете зеленчуците и шунката към сместа и разбъркайте. Изсипете сместа върху тестото във формичката и сложете кашкавалената моцарела или кашкавала. Печете соления киш 15-20 минути на 220°C.

Киш с шунка и кашкавал - супер вкусотия за цялото семейство, напомняща на солен пай!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: