Начин на приготвяне
Сложете брашното, маслото, две яйца, щипка сол и две супени лъжици вода и разбъркайте с миксера. Замесете тестото, увийте го с фолио и го сложете в хладилника за 30 минути.
Нарежете пиперките, праза, шунката, сложете към тях 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чубрица и ги задушете с малко зехтин. Оставете да изстине за 10 минути. Разточете тестото според формичката ви за печене.
Намажете с малко олио формичката за печене и поръсете с малко брашно. Сложете разточеното тесто във формичката и отрежете излишното тесто, което излиза извън нея. Пробийте с вилица тестото и запечете за 10 минути на 180°C в предварително загрята фурна.
Разбийте 4 яйца, заквасената сметана, готварската сметана, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. Добавете зеленчуците и шунката към сместа и разбъркайте. Изсипете сместа върху тестото във формичката и сложете кашкавалената моцарела или кашкавала. Печете соления киш 15-20 минути на 220°C.
Киш с шунка и кашкавал - супер вкусотия за цялото семейство, напомняща на солен пай!