Начин на приготвяне
Замесвам тесто от посочените продукти. Оставям да втаса.
Разделям на 4 топки, едната разстилам за основа, а от другите плета плитка.
Слагам тестото в тава 32 см и оставям да втаса още веднъж.
За плънката - сварявам месото, а зеленчуците нарязвам и изпържвам, след което смесвам всичко.
Важното е плънката да е охладена, за да не се попари тестото.
Когато е изстинала, я сипвам в средата на тестото.
Пека хайдушкия калпак за 50 минути на умерена фурна.
След като се изпече, намазвам питката с масло, а на плънката слагам настърган кашкавал.
Запичам до разтопяване на кашкавала нашия солен пай с месо.
Източник: Таня Янева - Българските ястия и рецепти
Коментари