Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото прясно мляко и захарта. Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Направете плънката, като загреете мазнина в дълбок тиган. Нарежете месото на кубчета и запържете. Прибавете ситно нарязаните бекон, след това лука и гъбите. След като поомекнат, добавете печените чушки, соевия сос и подправките.
Гответе плънката до готовност. Оставете да се охлади. Премесете тестото и го разселете по дъното и стените, на тавичка с размери 26-28 см. Намажете хубаво с разтопено масло и оставете да втаса за 15-20 минути.
Изсипете плънката и печете ястието на 200 градуса около 35 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал.
Върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи. Идеята за това ястие видях в нета, но аз си го приготвих по мой начин и вкус.
Коментари