Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени кексчета с кефир и самардала

Солени кексчета с кефир и самардала

редакция:
Солени кексчета с кефир и самардала3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Хапвайте си вкусно солени кексчета с кефир и самардала навсякъде и по всяко време."

Необходими Продукти

  • кефир - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • масло - 30 г
  • олио - 50 мл
  • безглутеново брашно - 100 г ползвах безглутенов микс
  • брашно от спелта - 100 г
  • сирене - 100 г
  • самардала - 1 ч.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и прибавете към него олиото.

Сипете кефира в купа, добавете равна лъжичка сода бикарбонат, разбъркайте и изчакайте да шупне.

След това прибавете последователно всички останали съставки в посочената по-горе последователност.

Брашното от безглутенов микс може да замените с царевично.

Разпределете сместа за солените кексчета във формички за мъфини.

От това количество направих 10 броя солени мъфини.

Поръсете със семена и щипка самардала и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 °С с вентилатор за 15-20 минути до суха клечка.

Хапвайте си вкусно солени кексчета с кефир и самардала навсякъде и по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: