Кисели лукчета

ГеоргиГеоргиНовак
10/10/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 878
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • арпаджик - 5 кг
  • дафинов лист - 15 бр.
  • оцет - 3 л
  • сол - 150 г
  • синап - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го сварете леко в солена вода. Оставете го да се отцеди.

След това ги наредете плътно в буркани, като слагате на места дафинов лист и черен пипер.

В средата на всеки буркан сложете по малко синап, обвит в торбичка от тензух. Залейте преварена и охладена саламура.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maya
maya
16.10.2014 14:46
синапа остава ли ? и заварява ли се после буркана?
0
0