Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от лукчета арпаджик

Туршия от лукчета арпаджик

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Туршия от лукчета арпаджик
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
29/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Туршия от лукчета арпаджик е идеалното хрупкаво допълнение към пролетните плата с мезета"

Необходими Продукти

  • арпаджик - 5 кг
  • дафинови листа - 20 бр.
  • синап - 50 г
  • черен пипер
  • марината
  • оцет - 3 л
  • сол - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си лука или по-точно, арпаджикът се обелва.

Сипваме си вода в дълбок съд, посоляваме, поставяме готовия обелен лук и за кратко време варим.

Когато са готови, изваждаме лукчетата арпаджик, изваждаме и разпределяме в буркани.

Преди да наредим поставяме помежду им дафинов лист, синап и черен пипер.

Приготвяме си марината от оцет и солта, като ги поставяме в съд и оставяме да заврат на котлона.

Когато започне да ври, сваляме от котлона саламурата и оставяме да изстине.

Когато е добре изстинала маринатата, наливаме в бурканите, където сме подредили арпаджика.

Затваряме и оставяме на тъмно и хладно място туршия от лукчета арпаджик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: