Начин на приготвяне
За нашите кантучини половината бадеми нарежете, а другата половина оставете цели.
В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Към тях прибавете бадемите и настърганата портокалова и лимонена кора. Разбъркайте всичко много добре.
Към сухата смес прибавете яйцата, ваниловия екстракт и меда. Разбъркайте всичко много добре, докато се получи меко тесто.
Извадете го върху набрашнен плот и оформете като руло.
Сложете тестеното руло в малка тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 °C до лек златист загар и суха клечка.
Извадете рулото, оставете леко да се охлади и го нарежете на парчета с дебелина 1 см.
Разпределете бишкотките в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и ги запечете на 170 °C за 4-5 минути, отново до златист загар.
Извадете и поднесете перфектните Кантучини!