Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Спаначена торта с ягоди и маскарпоне

Спаначена торта с ягоди и маскарпоне

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Спаначена торта с ягоди и маскарпоне4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Спаначена торта с ягоди и маскарпоне - толкова вкусна, че и второто парче ще ви се види малко"

Необходими Продукти

  • Блат
  • спанак - 200 грама, пресен, попарен и изстискан
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1ч.ч .
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • бакпулвер - 10 г
  • Крем
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • маскарпоне - 500 г
  • ванилия - 1 ампула
  • пудра захар - 2 с.л.
  • бял шоколад - 1 бр., блокче
  • олио 1 с.л. или кокосово масло
  • Глазура
  • бял шоколад - 1 бр., блокче
  • олио - 2 с.л.
  • ягоди - около 100 г, нарязани на четвъртинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата на спаначената торта спанакът и олиото се пасират.

Яйцата и захарта се разбиват, прибавя се разбитият спанак с олиото. Накрая - брашното с бакпулвера и ванилията.

Пече се тортеният блат във форма за торта с хартия за печене на 180*С около 30 минути или до суха клечка.

Изстива и се разрязват на блатове. Кремът се прави, като се разбиват за кратко всички продукти в дълбока купа.

Сглобява се така блат, крем, блат, крем и завършва с тънък слой сметанов крем маскарпоне.

Отгоре се прави заливка от разтопения бял шоколад и олиото. Украсява се с ягодите, които може да се топнат в Бял шоколад по желание.

Също така може и нарязани ягодки между блатовете, като се сложи крем и се поръсва с ягодите.

Прибира се в хладилник за няколко часа лека спаначена торта с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: