Зелен масал

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Зелен масал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Зелената масала може да се ползва като сос риба, месо или зеленчуци."

Необходими Продукти

  • люти чушки - 4 бр.
  • кориандър - 1 връзка (или магданоз)
  • джинжифил - около 5 см presen
  • чесън - 8 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л. на зърна
  • кориандър - 2 ч.л. на зърна
  • карамфил - 2 бр. цял
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • канела - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л. на прах
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете всички съставки до получаване на гладка паста.

Добавете вода, ако е необходимо. Добавяйте вода малко по малко, докато се постигне желаната консистенция.

Зелената масала може да се ползва като сос за риба, месо или зеленчуци.

Независимо дали тази зелена масала се използва за чили, баджи, къри или като марината за печене на скара, тя ще добави изцяло нов вкус към ястието и то ще бъде много ароматно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: