Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на рецептата и издълбайте вътрешността им (без да стигате до самото дъно).
В голяма тенджера кипнете вода и бланширайте издълбаните тиквички за 2-3 минути.
След това ги отцедете и ги подредете в тава за печене.
В тиган задушете нарязаните печурки и ги извадете.
Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.
Прибавете гъбите, ориза, подправките и разбъркайте.
С тази смес напълнете тиквичките, поръсете с настъргания кашкавал и печете във фурна на 200°С за около 15 минути.
Пънчетата от тиквички с ориз и гъби са много вкусни.
Тиквичките са задължително ястие през топлите месеци, опитайте и някоя от другите ни рецепти за тиквички на фурна.