Начин на приготвяне
Тиквичката се нарязва на колелца, лукът - на полумесеци, а чесънът и копърът се наситняват.
В малко сгорещено олио на средна степен се запържват лукът и тиквичката с малко сол, докато омекнат и се позапържат до кафяво на места.
Тиквичките се обръщат и се прибавят чесънът и копърът. Разбърква се и след още няколко минути се сваля от котлона.
Яйцето се разбърква с йогурта и малко черен пипер.
Тортила питката се слага в малка тавичка върху хартия за печене.
Върху нея се разпределят зеленчуците, изсипва се отгоре яйчената смес, настърганият чедър и се поръсва с натрошеното сирене и босилек.
Пече се тортила с тиквичка по гръцки в загрята фурна на 180 °C за 5-10 минути до готовност.
Знаете ли, че с тортила можете да си направите вкусна баница с тортила.