Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с извара и ябълки

Руски пирог с извара и ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог с извара и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • сода - ½ ч.л.
  • извара - 100 г
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Захарта се смесва с жълтъците и се разтрива до бяло. Добавя се една настъргана ябълка, содата и изварата и всичко се разбърква.

Поръсва се с брашно, разбърква се и се замесва тесто. Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към тестото и се разбъркват внимателно.

Тестото се излива в намазана с мазнина тавичка. Отгоре се разпределят нарязаните на тънки резени ябълки и пирогът се пече 50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: