Начин на приготвяне
Разбиваме в купа яйцата, след което постепенно добавяме захарта, олиото, прясното мляко, брашното и бакпулвера.
След като сместа стане хомогенна, добавяме ванилията и лимоновия сок.
Може да настържете част от кората на лимона по желание.
Мажем кексовата форма с малко олио и поръсваме с малко брашно, за да не залепне кекса при изваждането му от формата.
Половината смес изсипваме в кексовата формата, а към другата половина добавяме какаото и разбъркваме.
След като сме разбили какаото хубаво, без да останат бучки, го добавяме във формата при останалата смес.
Взимаме нож и внимателно го прокарваме по средата на формата, за да прелеем двата цвята смес.
По този начин, след разрязването, на кексът ще получим красива мраморна шарка във вътрешната част.
След като сме изпълнили всичко, оставяме кексът да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, на второто най-ниско ниво, за да не изгори отгоре при печенето.
Оставяме да се пече за 40 минути. За да проверим дали е готов, вкарваме клечка за зъби и ако тя излезе суха, значи е готов.
Изваждаме го от фурната топлия сладкиш, обръщаме го и го поръсваме с пудра захар.
Нашият вкусен и лесен кекс е готов!