Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Гъби пачи крак с бяло вино и шафран

Гъби пачи крак с бяло вино и шафран

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k17k12
Гъби пачи крак с бяло вино и шафран
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
08/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
1
"Ако още търсите перфектното мезе, не търсете повече, ние го намерихме - ароматни гъбки пачи крак с бяло вино, масло и чесън на тиган"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 350 г пресни гъби
  • краве масло - 1 и 1/2 с.л. меко
  • зехтин - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • шафран - 1 - 2 щипки, власинки
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • магданоз - 1 и 1/2 с.л. ситно накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре гъбите пачи крак. По- едрите от тях разрежете на две или три парчета по дължина, а по- малките оставете цели.

Обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.

Загрейте маслото със зехтина в голям/широк тиган на умерен огън.

Запържете чесъна докато замирише приятно и хване лек загар.

Увеличете огъня и сложете гъбите и шафрана, а след две минути налейте виното.

Оставете гъбите да се готвят до пълното изпаряване на течността. Ако тигана е наистина с широка повърхност, то виното се изпарява/извира сравнително бързо. Тогава посолете на вкус и добавете магданоза.

Опитайте гъбите дали са готови, трябва да са крехки и сочни. Ако мислите, че им трябва още време за готвене (зависи от големината им), тогава сипете още малко вино и после отново редуцирайте докато останатна мазнина.

Бързо, лесно и вкусно мезе с невероятните гъби пачи крак!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: