Начин на приготвяне
Пелмените с кайма могат да бъдат замразени, тестото без яйца не се разпада по време на гответе.
В голяма купа пресейте брашното със солта.
Добавете горещата вода и олиото.
Започнете да разбърквате с лъжица, а след това продължете да месите с ръце.
Омесете меко и нелепнещо тесто.
Увийте го във фолио и оставете да почине за 30 минути.
Смесете каймата и много ситно нарязания лук, добавете кориандър, сол и черен пипер на вкус и ледената вода.
Разточете тестото върху набрашнения плот на кора и изрежете кръгчета.
Във всеки кръг поставете от плънката и оформете пелмени.
В голяма тенджера загрейте вода, добавете дафиновия лист, зърна черен пипер и солта.
Пускайте поетапно пелмените във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варете 3-5 минути.