Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фондю»Зелево фондю с ябълков сос

Зелево фондю с ябълков сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Зелево фондю с ябълков сос1 / 2
13/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • броколи - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • брюкселско зеле - 100 г
  • къри - 2 ч.л.
  • заквасена сметана - 150 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • течна сметана - 150 мл
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • бульон - 1 и ½ л зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът, брюкселското зеле и броколито се варят в солена вода до полуготовност, отцеждат се, измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят върху хартия.

Приготвя се сос, като кърито се смесва с 3 супени лъжици течна сметана. Добява се останалата течна сметана, лимоновият сок, заквасената сметана, черният пипер останалата сол и захарта.

Сосът се слага в купа. Бульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
22
10
Дай твоята оценка: