Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за шакшука - яйца в доматен сос, е подготовката на продуктите. Доматите ги настържете, лука на кубчета, двете чушки също на кубчета, а чесъна на филийки.
В тиган сложете олио, след което изсипете в него лука и нарязаните чушки/пиперки.
Запържете до омекване, след което добавете и нарязаните домати, чесъна, 1 чаена лъжица сол и подправките. Варете, докато сосът се посгъсти.
Трябва да намалите котлона на по-ниска степен.
С помощта на лъжица оформяте 6 гнезда в доматения сос, в които чуквате по едно яйце, слагате капак на тигана и варите вкусната Шакшука на слаб огън около 5-8 минути, в зависимост от това колко рохки искате да са яйца.