Начин на приготвяне
Първо, почистваме от люспите чесъна и лука. Измиваме ги и настъргваме лука на ренде, а чесъна нарязваме на ситно с остър нож.
Измиваме и настъргваме доматите на ренде.
Чушките също измиваме, почистваме от семките и нарязваме на малки парчета (аз лично ги опекох, обелих и нарязах).
В тиган със загрят на умерен огън зехтин, първо, запържваме за 1-2 минути лука и чесъна. После добавяме и запържваме за 4-5 минути чушките.
Следва да включим доматите и да добавим кимиона, и кориандъра.
Ястието къкри така на котлона, докато изври течността при периодично разбъркване.
Щом се сгъсти, добавяме котидж сиренето, после правим две кладенчета с лъжица и поставяме в тях яйцата. Щом стегне и побелее, белтъкът, ястието е готово. Яйцата отвътре трябва да са рохки.
Поръсваме шакшуката отгоре с магданоз и лют червен пипер. Поднасяме топла.
Да ви е сладко с моята шакшука с котидж сирене!