Кетчуп с лук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
15/10/2014
"Спокойно, няма да слагаме наистина лук, само за аромат - вижте как става "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 815
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • лук - 2 глави
  • захар - 180 г
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • оцет - 1 водна чаша
  • черен пипер
* мерки и количества
Домашен Кетчуп

Начин на приготвяне

Смелете доматите на месомелачка, която има приспособление за отстраняване на семките. Прибавете захарта.

Нарежете на ситно лука и го сложете в марлена торбичка, която се пуска в сместа.

Добавете солта, оцета и черен пипер на вкус. Варете сместа до сгъстяване, след което извадете торбичката с лука.

Налейте изстиналия кетчуп в малки бурканчета, затворете и стерилизирайте 15-20 минути.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар