Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Немски черешов сладкиш

Немски черешов сладкиш

Немски черешов сладкиш
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Уникален немски черешов сладкиш, който е дори по-вкусен, отколкото изглежда"

Необходими Продукти

  • череши - 300 г
  • краве масло - 200 г
  • захар - 170 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 170 мл
  • шоколадови стърготини - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черешите, отстранете костилките и ги оставете настрани да се отцедят.

Загрейте фурната на 180 °C. Намаслете тавичката или формата и я поръсете с брашно.

Разбийте маслото на стайна температура със захарта, ваниловата захар и солта, докато стане кремообразно. Налейте прясното мляко и 2 супени лъжици черешов ликьор (ако желаете).

След това прибавяйте и разбивайте едно по едно яйцата. Прибавете пресятото брашното с бакпулвер към сместа и разбъркайте отново..

Внимателно добавете и разбъркайте шоколадовите стърготини с лъжица и изсипете тестото в подготвената форма.

Накрая разпределете черешите върху тестото, сложете черешовият сладкиш в загрятата фурна и печете за около 50-60 минути.

Към края на печенето проверете с дървена клечка дали сладкишът е изпечен. След като извадите от фурната немски черешов сладкиш, го оставете да изстине и го поръсете с пудра захар.

Разгледайте и другите ни вкусотии с череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: