Начин на приготвяне
Бобът се накисва от предната вечер.
Лукът, чушката и морковът се нарязват на дребни кубчета, картофите - на по-едри кубчета, а чесънът - на ситно. Запържват се в сгорещено олио с щипка сол. Прибавя се и чесънът с червения пипер.
След това се добавя пармезанът, мащерката, горчицата и се разбърква добре. Следват картофите и бобът с кубчетата зеленчуков бульон и дафинов лист. Наливат се 6 ч.ч. вода.
Когато заври водата, се намалява на слаб огън и се оставя да къкри 15-20 минути до омекване на картофите и боба.
След като вкусната боб чорба е готово, малка част от нея се пасира. Прибавя се измитият и нарязан спанак, наситненият копър и лимоновият сок.
Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Оставя се още няколко минути на котлона, може и вече изключен, докато омекне и спанакът в бобената чорба със спанак и лимон.