Начин на приготвяне
Нарежете бадемите на едри парчета или ги оставете цели, както направих аз.
Покрийте дървена дъска за рязане с хартия за печене.
В сух тиган с незалепващо покритие сложете бадемите и захарта и сложете на умерен котлон, като разбърквате със силиконова шпатула.
След няколко минути захарта ще започне да се карамелизира. Щом стане с приятен крамелен цвят, изсипете върху хартията на тънък слой.
Изчакайте да изстине и да се втвърди карамелът.
След това начупете на едри парчета и сложете в чопър или блендер.
Смелете крокана на кратки пулсации.
Съхранявайте в добре затворен буркан.
Бадемовият крокан е подходящ за торти, сладкиши, сладолед.
За декорация на торта, измазана с бита сметана, е добре да сложите крокана непосредствено преди сервиране, за да го запазите хрупкав. В противен случай ще овлажнее и карамелът ще се разтопи.
С бадемов крокан можете да декорирате вашето семифредо, торта Гараш или класическо Тирамису.