Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Макош губа - унгарски десерт с маково семе

Макош губа - унгарски десерт с маково семе

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Макош губа - унгарски десерт с маково семе
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Макош губа - унгарски десерт с маково семе - много вкусен, лесен и интересен."

Необходими Продукти

  • маково семе - 15 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилова захар - 15 г
  • кроасани - 5 бр. големи, маслени
  • За соса
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 30 г
  • ванилова паста - 5 г
  • нишесте - 5 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото.

Щом заври, добавяме към него нарязаните кроасани, маковото семе и захарта.

Махаме от котлона и разбъркваме. Прехвърляме в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Сосът се прави, като разбием жълтъците със захарта, ванилията и нишестето.

Стопляме прясното мляко и бавно го прибавяме към яйчената смес с непрестанно бъркане.

Загряваме цялата смес на котлона, докато не се сгъсти соса. Сервираме, като нанесем в чиния от соса и отгоре сложим от печения десерт от кроасани.

Поръсваме с пудра захар за украса. Да ви е сладко.

Опитайте и вие Макош губа - унгарски десерт с маково семе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: