gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Слънчоглед

Питка Слънчоглед

МарияМария
Новак
13322
Питка Слънчоглед1 / 4
18/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Страхотна домашна питка, която ухае невероятно Следвайте стъпките в описанието и зарадвайте семейството си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята със захарта, топлото мляко и 3 с.л. брашно. Оставете да втаса.

След това добавете разбитите яйца, като отделяме единия жълтък за намазване, олиото, брашното и солта.

Постепенно се замесва меко тесто. Разделяме го на една по-голяма и една по-малка топка. Разделяме на две малката топка - разточете на кръг едната част и сложете в средата на тавата.

Другата част разточете и нарежете на ленти, които се редят като решетка върху разточения кръг.

Разточете на правоъгълна кора голямата топка, намажете с олио и навийте на руло. Сложете на в тавата, разрежете го с ножица на филийки, но не до долу. Редете едната в ляво, другата в дясно.

Оставете питката да втаса около 40 минути и я намажете с разбития с 2 с.л. олио и 2 с.л. брашно жълтък. Поръсете посредата с белени семките и сложете да се изпече до готовност в загряна на 170°C фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
45
32
20
10
Дай твоята оценка: