Начин на приготвяне
Размийте маята със захарта, топлото мляко и 3 с.л. брашно. Оставете да втаса.
След това добавете разбитите яйца, като отделяме единия жълтък за намазване, олиото, брашното и солта.
Постепенно се замесва меко тесто. Разделяме го на една по-голяма и една по-малка топка. Разделяме на две малката топка - разточете на кръг едната част и сложете в средата на тавата.
Другата част разточете и нарежете на ленти, които се редят като решетка върху разточения кръг.
Разточете на правоъгълна кора голямата топка, намажете с олио и навийте на руло. Сложете на в тавата, разрежете го с ножица на филийки, но не до долу. Редете едната в ляво, другата в дясно.
Оставете питката да втаса около 40 минути и я намажете с разбития с 2 с.л. олио и 2 с.л. брашно жълтък. Поръсете посредата с белени семките и сложете да се изпече до готовност в загряна на 170°C фурна.
Коментари
Сложете ваши!