Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде със сос Болонезе

Пиде със сос Болонезе

Пиде със сос Болонезе
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • готово тесто - 300 г
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме малко олио, водата, каймата и ситно нарязаните морков, лук и чесън.

Слагаме на котлона да се задушат, и след като останат само на мазнина се добавят доматен сос и червен пипер, разбърква се и се оставя да се сгъсти.

От готовото тесто разточваме тънка кора, около 3 мм., която прехвърляме с помощта на точилката върху хартия за печене.

С пръсти оформяме бордче по края, отгоре слагаме от соса и преместваме заедно с хартията в плитка тава.

Печем в силно загрята фурна около 15 мин.

След като извадим пидето поръсваме с настърган кашкавал.

Пидето със сос Болонезе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: