Начин на приготвяне
Нарежете гъбите на лентички, морковите на дребни парчета, а лука и чесъна – на ситно.
Загрейте зехтина и задушете в него гъбите и морковите с щипка сол. Добавете лука, чесъна и поръсете с червен пипер.
Прибавете измития и отцедения от водата ориз, доматеното пюре, разбъркайте и налейте горещия зеленчуков бульон.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Гответе, докато оризът се свари. Може да добавите допълнително горещ зеленчуков бульон или вода до желаната гъстота.
Накрая добавете настърганите на едро ренде обелени домати, поръсете със ситно накълцания магданоз и копър, разбъркайте и оставете гъбената супа да поври още няколко минути.
Добър апетит с моята гъбена супа с кладница и ориз!
Ако имате повече кладница под ръка, опитайте и тези рецепти за гъби в масло или панирана кладница.
Коментари