Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с кладница и ориз

Гъбена супа с кладница и ориз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k9k7
Гъбена супа с кладница и ориз
Снимка: Зори
1 / 3
15/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Гъбена супа с кладница и ориз предизвиква повишен апетит от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 1, 5 л
  • ориз - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 60 мл
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • копър - шепа ситно накълцани пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на лентички, морковите на дребни парчета, а лука и чесъна – на ситно.

Загрейте зехтина и задушете в него гъбите и морковите с щипка сол. Добавете лука, чесъна и поръсете с червен пипер.

Прибавете измития и отцедения от водата ориз, доматеното пюре, разбъркайте и налейте горещия зеленчуков бульон.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Гответе, докато оризът се свари. Може да добавите допълнително горещ зеленчуков бульон или вода до желаната гъстота.

Накрая добавете настърганите на едро ренде обелени домати, поръсете със ситно накълцания магданоз и копър, разбъркайте и оставете гъбената супа да поври още няколко минути.

Добър апетит с моята гъбена супа с кладница и ориз!

Ако имате повече кладница под ръка, опитайте и тези рецепти за гъби в масло или панирана кладница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
На тази вкусна Гъбена супа с кладница и ориз много й отива да се поднесе с купичка с оцет и счукан със сол чесън и люто едро смляно сушено люто чушле.
16.07.2024 09:47
2