Начин на приготвяне
Измийте добре, почистете и нарежете гъбите на парчета.
В тенджера изсипете олиото, а след като се затопли, добавете кравето масло и гъбите. Запържете ги за кратко, като добавите щипка хималайска сол.
След това прибавете малко вода, за да се задушат. После нарежете на ситно шалота и морковите и ги добавете и разбъркайте добре.
Дръжте така 5 мин и залейте с гъбените бульони, разтворени в 1 л гореща вода. Овкусете със 1 ч.л. хималайска сол и щипка пипер меланж.
Оставете да къкри на умерен огън и през това време измийте хубаво ориза Басмати и го добавете. Нарежете на ситно копъра и го добавете и него. Разбъркайте и варете супата с гъби до пълна готовност - когато зеленчуците и ориза са готови.
Застройте супата като в купичка разбиете жълтъците, киселото мляко и един черпак супа, след което изсипете сместа обратно в тенджерата и разбъркайте енергично.
Преди поднасяне на гъбена супа с ориз Басмати по желание може да поръсите с пресен магданоз и няколко капки лимонов сок.
Вижте също може ли да замразявате супа, както и разберете защо ви се пресича застройката на супата.