Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз Басмати

Гъбена супа с ориз Басмати

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2662k5534
Гъбена супа с ориз Басмати
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Гъбена супа с ориз Басмати - тъй ароматна и тъх отиваща си с филийки домашен хляб."

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • шалот - 2 бр. малки
  • масло краве - 60 г
  • слънчогледово олио - 1 с.л
  • ориз басмати - 1/2 ч.ч.
  • гъбен бульон - 3 кубчета Маги
  • магданоз - за поръсване
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • пипер меланж - 1 щипка
  • хималайска сол - 1 ч.л
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре, почистете и нарежете гъбите на парчета.

В тенджера изсипете олиото, а след като се затопли, добавете кравето масло и гъбите. Запържете ги за кратко, като добавите щипка хималайска сол.

След това прибавете малко вода, за да се задушат. После нарежете на ситно шалота и морковите и ги добавете и разбъркайте добре.

Дръжте така 5 мин и залейте с гъбените бульони, разтворени в 1 л гореща вода. Овкусете със 1 ч.л. хималайска сол и щипка пипер меланж.

Оставете да къкри на умерен огън и през това време измийте хубаво ориза Басмати и го добавете. Нарежете на ситно копъра и го добавете и него. Разбъркайте и варете супата с гъби до пълна готовност - когато зеленчуците и ориза са готови.

Застройте супата като в купичка разбиете жълтъците, киселото мляко и един черпак супа, след което изсипете сместа обратно в тенджерата и разбъркайте енергично.

Преди поднасяне на гъбена супа с ориз Басмати по желание може да поръсите с пресен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Вижте също може ли да замразявате супа, както и разберете защо ви се пресича застройката на супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: