Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ванилов крем пай с кайсии

Ванилов крем пай с кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ванилов крем пай с кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Феноменален крем пай без печене Ако не вярвате - опитайте"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 и 1/2 чаша натрошени какаови
  • захар - 1/4 чаша
  • масло - 1/2 чаша стопено
  • захар - 3/4 чаша
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • сол - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 чаша
  • яйца - 1 брой голямо
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 2 с.л.
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • шоколад - 56 грама тъмен
  • пудра захар - 1 с.л.
  • желатин - 2 - 3 пакетчета
  • кайсии - 1 компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете на фини трохи бисквитите и ги смесете с 1/4 чаша захар и 1/2 чаша стопено масло. Омесете добре и разстелете сместа във форма за пай - притискайте добре към краищата.

Загрейте фурната на 180 градуса, а през това време оставете блата на студено за 20 минути. Сложете го да се изпече за 10 минути.

В тенджерка смесете 3/4 чаша захар, царевичното нишесте, солта, млякото, яйцето и жълтъците. Оставете кремът да заври, като го бъркате постоянно в продължение на 8 минути. След това махнете от котлона и добавете 2 с. л. масло и екстракта от ванилия.

Нарежете шоколада на парченца и го разтопете внимателно в микровълнова - трябва да се получи гладка течност. Смесете я с една чаша от ваниловия крем и намажете с тази смес блата за ваниловия пай. Останалия крем се изсипва отгоре.

Оставете пая да стегне за около 3 часа. Отцедете компота от плодовете и сложете течността да се загрее на котлона. През това време разтворете желатина в малко вода. След половин час разтворете желатина в кайсиевия сок и оттеглете от котлона.

Наредете плодовете върху пая, полейте с желатина и веднага сложете на студено да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: