Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на дебели кръгчета, а след това на пръчици.
Загрейте олио и запържете тиквичките за 5-6 минути.
Прехвърлете тиквичките върху салфетка и оставете да изстинат напълно.
Нарежете авокадото и го поръсете с лимоновия сок.
За дресинга пасирайте 1/2 авокадо, сиренето и заквасената сметана.
В купа сложете нарязаните Айсберг и червен лук, добавете тиквичките, маслините, останалото авокадо, магданоза и дресинга, разбъркайте внимателно и сервирайте салата с пържени тиквички и авокадо.
Ако имате повече тиквички под ръка, освен салата с тиквички препоръчваме да опитате и нашите рецепти за тиквички по гръцки или тиквички с ориз в тавичка.