Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортила с пиле и домашен сос

Тортила с пиле и домашен сос

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Тортила с пиле и домашен сос - крехка и много вкусна."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • чедър - 4 - 6 слайса
  • тортили - 2 - 3 броя
  • майонеза - 90 г
  • кетчуп - 60 г
  • горчица - 30 г
  • портокалов сок - 1/2 бр.
  • айсберг - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен лук - 1/2 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със соса, като смесваме майонезата, кетчупа и горчицата, след което разбъркваме добре и добавяме портокаловия сок, лютия червен пипер и солта. Отново разбъркваме добре и сосът вече е готов.

Оставяме го в хладилника и започваме да си режем пилето на жулиени. След като сме го нарязали, го овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер. Собавяме малко зехтин и втриваме подправките в пилето, като го масажираме.

След това пускаме тигана на средна температура и си готвим пилето вътре за около 5 мин. Когато стане златисто, го изваждаме от тигана в чинийка.

Нарежете айсберга, домата и лука на тънки филийки и сме готови да сглобяваме тортилката.

Пуснете тигана на ниска температура и си запечете една питка в него, след това я изкарайте на дъска или в чиния и добавете, една хубава лъжица сос в центъра на плоската питка и с въртеливи движения го разнесете на всякъде.

Добавете два слайса чедър, така че да обхванат цялата тортила по дължина, след това върху него добавяте част от месото и от зеленчуците и загъвате. Запечатайте тортилата първо точно там, където се свързват двата края. За по 30 сек. я запечете от всички страни и е готова. Направете същото и с другите.

Тортила с пиле и домашен сос - крехка и много вкусна. Чуден сандвич!

Бон Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: