Телешко със зеленчуци в плик

22/10/2014
готвач.бг
отготвач.бгНовак
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 829
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чесън - 4 скилидки обелен
  • телешко месо - 1.8 кг обезкостено
  • мащерка - 12 малки стръка прясна
  • моркови - 6 бр. средни (720 г), разполовени
  • лук - 12 бр. малки лукчета (300 г), обелени
  • горчица - 1 с.л. едрозърнеста
  • мед - 1/4 ч.ч. (90 г)
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната, нарежете всяка скилидка чесън на 3 части. Забийте чесъна в мазната част на телешкото, като направите 12 малки прореза с нож и забодете и мащерката.

Сложете телешкото с почистените разполовени моркови и лукчетата в плика за готвене. Смесете останалите съставки и ги добавете в плика. Затворете го добре и внимателно раздрусайте съставките вътре, за да се овкусят с дресинга с горчица.

Сложете плика в тава, пробийте 3 малки дупчици в близост до завързания отвор на плика. Печете в загряна фурна около 90 минути, докато телешкото се изпече.

Внимателно прехвърлете телешкото и зеленчуците в плато, покрийте с фолио плътно за 10 минути, за да се поемат сосовете. Сосът от плика прехвърлете в тенджерка и оставете да къкри на котлона за 10 минути, докато се редуцира до 1/2 ч.ч. (125 мл).

При поднасяне нарежете телешкото на тънки парченца. Гарнирайте със зеленчуците и полейте със соса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар